Aug 22, 2016

Mungkin - DIA BAND (Vokalis Yazid AF7)

Assalamualaikum.

Pertama kali dengar dah tersangkut. Pertama kali juga dengar nama band ini, bernaung di bawah KRU Music, DIA BAND. Terkejut juga bila tengok vokalis dia adalah salah seorang finalis AF7 iaitu Yazid. Hoho. Ingat lagi macam mana gaya dia menari dulu-dulu. Kekeke. Tak sangka pula dah jadi vokalis band.

Apa pun, enjoy the song. Mungkin dari DIA BAND. Selamat malam.



DIA BAND - MUNGKIN

Mungkin inilah satu cara
Tuhan mengajar kita
Kenali erti tabah

Walau aku amat mencinta
Namun hati tak rela
Kasihku diperdua

Kamu kamu kejamnya sungguh
Membuat aku mengharapkan kamu

Mungkin belum pernah kau rasa
Hati yang berkecai sejuta
Jika ada lain
Ku rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia

Jika direnungkan kembali
Mungkin juga salahku
Terlalu mencintaimu

Kamu kamu kejamnya sungguh
Membuatkan aku mengharapkan kamu

Mungkin belum pernah kau rasa
Hati yang berkecai sejuta
Jika ada lain
Ku rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia

Kenapa kau lukakan hatiku

Mungkin belum pernah kau rasa
Hati yang berkecai sejuta
Jika ada lain
Ku rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia

Hati yang berkecai sejuta
Jika ada lain
Ku rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia


Aug 10, 2016

Poster #CinderellaAndFourKnights, Drama Korea Terbaru tvN Lakonan Jung Il Woo Dan Park So Dam

[CREDIT PICTURES TO KOREANDRAMA.ORG]



Assalamualaikum.

Tanggal 12 Ogos ini saluran tvN akan mula menayangkan drama bersiri terbaru bertajuk Cinderella And Four Knights. Tajuk dia dah buat aku tertarik sebab aku kan suka fairytale, Cinderella pula tu. Kekeke.

Selalunya drama di saluran tvN tak pernah mengecewakan, dan agak lain dari lain. Tengok saja Signal, Another Oh Hae Young, Cheese In The Trap dan banyak lagilah kan. Drama ini akan menggandingkan Park So Dam (Beautiful Mind) dengan 4 jejaka yang menjadi knight, iaitu Jung Il Woo, Ahn Jae Hyun yang baru saja berkahwin, Lee Jong Shin CN Blue dan Choi Min. Antara pelakon lain yang mungkin akan menarik minat orang untuk tonton adalah Son Na Eun (Apink). Park So Dam pula sekarang rancak dah berlakon drama, selalunya dia hanya mengambil tawaran berlakon filem dan kebanyakan filemnya sukses belaka.

Drama Beautiful Mind lakonan dia bersama Jang Hyuk sebelum ini agak flop hingga terpaksa dipotong dari 16 episod menjadi 14 episod. Tsk tsk. Harapnya, drama dia kali ini boleh jadi hit. Jom tengok sinopsis dan poster untuk drama ini.

Selamat malam. Assalamualaikum.

Synopsis

Based on the novel “Cinderellawa Nemyungui Kisa” by Baek Myo which was first published on 2011-November-4 by BandiBooks. The series was fully pre-produced before its premiere.

Eun Ha Won (Park So Dam) is a high school student who dreams to be a veterinarian, but needs money for her education. She ends up living in a mansion, Sky House, with three third-generation chaebol cousins under same conditions.

Kang Hyun Min (Ahn Jae Hyun) is a playboy plutocrat who does whatever he wants while Kang Ji Woon (Jung Il Woo) is soft hearted but lonely and wild-child rebel who rises in status to a member of the royal family in the Sky House. The third cousin, Kang Seo Woo (Lee Jung Shin), is a top singer-songwriter who is gentle and kind to Ha Won.







Aug 2, 2016

[OST Dukun Doktor Dani] Taufik Batisah - Harus Begitu

Assalamualaikum.
Here is to share a current favorite song of mine from Taufik Batisah - Harus Begitu. It was in Taufik's album back in 2014 but I just listen to it recently after watching the promo of Taufik's latest film, DUKUN DOKTOR DANI. Luckily I found the song online. Haha. Listen to it, well, it kinda clicked for me. And I just love it. Enjoy listening.



TAUFIK BATISAH - HARUS BEGITU
Berat hatiku ini Memikir tentang dirimu Adakah kau di sana
Mengharapkan seperti ku Untuk kembali untuk bersama sekali lagi Untuk kali terakhir Ku harus tinggalkan mu Meski ku tak mahu Ku harus lepaskanmu Walaupun tak mampu Ku harus lupakan mu Biarkan cerita kita berlalu Sungguh ku tak mahu Harus begitu Ingin ku kembali Untuk bersama sekali lagi Untuk kali terakhir Ku harus tinggalkan mu Meski ku tak mahu Ku harus lepaskanmu Walaupun tak mampu Ku harus lupakan mu Biarkan cerita kita berlalu Sungguh ku tak mahu Ku harus tinggalkan mu Meski ku tak mahu Ku harus lepaskanmu Walaupun tak mampu Ku harus lupakan mu Biarkan cerita kita berlalu Sungguh ku tak mahu Harus begitu Berat hatiku ini Memikir tentang dirimu

KREDIT LIRIK MUSIXMATCH


Jul 28, 2016

Gamma1 - Jomblo Happy


Jomblo Happy (Lirik)

Sedikit pun ku tak merasa malu
Tanpa ada kekasih di hatiku
Bukan berarti ku tak punya rasa
Untuk menjalin cinta… Wooo..

Ku tak pernah merasa kesepian
Atau mengangap sebuah cobaan
Hidup ku ini penuh dgn cinta
Dan ku sangat bahagia

Jomblo happy
Memang pilihan hati
Bukan karna tak mampu
Untuk cari kekasih

Jomblo happy
Memang pilihan hati
Biar ku bisa bebas
Terbang kesana sini

Aku masih ingin terbang ke bulan
Dan memeluk semua bintang-bintang
Aku masih ingin terus berjalan
Tanpa ada ikatan… Wooo..

Tak kan ku biarkan rasa kecewa
Membuat ku diam dan tak bersuara
Ku yakin di suatu saat nanti
Ada cinta abadi

Jomblo happy
Memang pilihan hati
Bukan karna tak mampu
Untuk cari kekasih

Jomblo happy
Memang pilihan hati
Biar ku bisa bebas
Terbang kesana sini



P/S: Happy happy selalu.
:)

Jan 27, 2016

#NowListening : Isyana Sarasvati - Tetap Dalam Jiwa

Apart from Afgan, Radja, and all the male bands, I rarely listen to other Indonesia singer. But this one here, from Isyana, this is nice to listen. Perhaps its her voice and the song arrangement. Love it. Enjoy!!!

Assalamualaikum.


ISYANA SARASVATI - TETAP DALAM JIWA

Tak pernah terbayang akan menjadi seperti ini pada akhirnyaSemua waktu yang pernah kita lewati bersamanya telah hilang dan sirnaHitam Putih perluJanji kita menungguTapi kita tak mampuSeribu satu cara kita lewati ntuk dapati semua jawaban ini

Bila memang harus berpisahAku akan tetap setiaBila memang ini memang ujungnyaKau kan tetap ada di dalam jiwaTak bisa tuk teruskanDunia kita berbedaBila memang ini ujung nyaKau kan tetap ada di dalam jiwa

Memang tak mudah tapi ku tetap menjalani kosong nya hatiDulula mimipi kita yang pernah terjadi tersimpan tuk jadi history

Hitam putih perluJanji kita menungguTapi kita tak mampuSeribu satu cara kita lewati tuk dapati semua jawaban ini

Bila memang harus berpisahAku akan tetap setiaBila memang ini memang ujungnyaKau kan tetap ada di dalam jiwaTak bisa ntuk teruskanDunia kita berbedaBila memang ini ujung nyaKau kan tetap ada di dalam jiwa

Tak bisa tuk teruskanDunia kita berbedaTak bisa tuk teruskanDunia kita berbedaTak bisa tuk teruskan..(ouw..ho)Dunia kita berbedaTak bisa tuk teruskanDunia kita berbeda

Bila memang harus berpisahAku akan tetap setiaBila memang ini memang ujungnyaKau kan tetap ada di dalam jiwaTak bisa tuk teruskanDunia kita berbedaBila memang ini ujung nyaKau kan tetap ada di dalam jiwa
KREDIT LIRIK KEPADA KAPANLAGI

Dec 31, 2015

#TersukaTanpaSengaja : Tak Semua Novel Boleh Jadi Drama

[KREDIT GAMBAR KEPADA MELVISTER.COM]

Assalamualaikum.

Eh! Ada lagi satu blog rupanya. Yang lagi satu pun kadang-kadang berupdate, yang ini apatah lagi, jarang-jarang. Blog banyak-banyak, tapi bila malas, terus tak bertulis. Jadi untuk tiup sikit jiwa pada blog yang nyawa-nyawa ikan ini, kita tulislah sikit.

Artikel yang paling banyak dikunjungi dalam blog ini pun aku rasa cuma ada 2 saja. Satu pasal The Return Of Superman dan satu lagi pasal racangan nyanyian dari China, I Am A Singer. Asyik international, kita balik Malaysia kejaplah eh. Nak cerita pasal drama bersiri terbitan Suhan Movies yang tayang dekat Astro Ria tiap Isnin - Khamis. Sebelum Tersuka Tanpa Sengaja ditayangkan, slot tersebut diisi oleh Tuan Anas Mikael. Drama adaptasi novel juga. Follow jugalah dramanya walaupun towards ending macam kureng sikit.

Ingatkan tak nak layan dah, sekali bila mak aku sibuk layan, aku pun terlayanlah juga drama Tersuka Tanpa Sengaja. Sweet jugalah. Hoho. Kebetulan juga sebelum tayangan drama ini, di TV3 tayang satu lagi drama adaptasi novel, Cik Cinderella dan Encik Tengku. Fuh. Sekarang memang terlalu banyak drama adaptasi dari novel. Dan ianya mungkin ada 2 outcome, berjaya atau gagal.

Sebab nak buat drama / filem dari novel bagi aku susah. Bila di atas tulisan, melalui pembacaan, kreativiti pembaca lebih mudah dikembangkan, lebih luas dimensi dunia fantasi yang pembaca boleh susur, sebab itu kita selalu dengar orang akan kata sweet gila novel itu, novel ini. Tapi bila ianya diterjemahkan dalam bentuk lakonan atas skrin layar, somehow it is fixed. Perasaan sweet dalam novel yang kita baca mungkin lain bila kita tengok dramanya. Apa yang mainkan peranan penting? Bagi aku skrip dan para pelakon paling penting. Kalau tak, macam mana best seller pun novelnya, komponen drama dia lemah, memang drama dia akan jadi tak best. My 2 cents.


Sebab itu aku kata, tak semua novel sesuai dijadikan drama. Ada a few drama adaptasi yang aku rasa agak draggy, no point, dan macam kosong. Sorry to say, pandangan aku sebagai pembaca novel + penonton. Drama Tersuka Tanpa Sengaja pula, was not a bad drama. Boleh layan jugalah, tak terasa bosannya. Lagi-lagi dengan watak gila dan obsesi si Katrina. Malam ini dah episod akhir. Minggu depan lagi satu drama baru adaptasi novel. Sha dan Shah. Phew!! Kita tengok macam mana pula sambutannya. Huhu.

Bagi aku tak salah pun nak buat drama adaptasi novel, tapi kena bijak pilih, bijak olah. Barulah drama boleh jadi hit. Dan tak mustahil, novel yang tak best seller boleh jadi best seller sebab drama dia best gila. Haha. Okay, sampai sini aku nak bebel. Assalamualaikum.


P/S : Here is one of my favorite song. Duduk karok Patah Hati dari bulan 10 lagi. Haha. =p



OST TERSUKA TANPA SENGAJA

1) MARK ADAM & QIERRA - SENYUM LAGI
2) AMYRA ROSLI & AMAR BAHARIN - CERITA KITA
3) SYAMEL AF - HIDUP DALAM MATI
4) BILA AF - DIAM SAJA
5) RONNIE HUSSIN - DIKOYAK WAKTU 

MOJO - PATAH HATI

Malam minggu ini ku sendiri lagi
Ku pandangi langit dalam kamar ini
Jam dinding itu semakin berdetak kencang
Seperti air mata yang mengalir

Ku pejam untuk menenangkan jiwa
Mencoba tidur dan melupakannya
Namun dia selalu membayangi aku
Sungguh pedihnya ditinggal kekasih

Oh patah hati ini
Jiwaku tertusuk
Kecewa dan hancur
Oh Tuhan tolong aku
Hilangkan dirinya
Dari ingatanku

Jika waktu bisaku putar lagi
Tak akan ku jalani kisah ini
Namun ku tahu takdir telah pun tertulis
Ku telan pahit sisa-sisa cinta

Oh patah hati ini
Jiwaku tertusuk
Kecewa dan hancur
Oh Tuhan tolong aku
Hilangkan dirinya
Dari ingatanku

Oh patah hati ini
Jiwaku tertusuk
Kecewa dan hancur
Oh Tuhan tolong aku
Hilangkan dirinya
Dari ingatanku

Patah hati ini

[KREDIT LIRIK KEPADA BLOG KILLJOLS]

Apr 15, 2015

Drama TV2 #BintangHatiku, Melekat Dari Awal Sampai Akhir

Assalamualaikum.

Lama eh tak menulis? Malas katanya. Haha. Baru habis layan drama dekat TV2, sebenarnya tak plan pun nak layan, saja buka. Tak sangka pula drama Bintang Hatiku lakonan Shah Iskandar dengan Hanez Suraya tadi buat aku melekat dari awal sampai akhir. Haha.

Cerita dia memang tipikal. Tapi ada sesuatu yang buat aku melekat. Yang buat aku sengih seorang diri bila si Haris angau dekat orang yang dia tak tahu nama, jumpa pun secara tak sengaja sekali dua kali. Cinta memang magik kan? Hmmm.

Elemen arrange marriage pun ada juga dalam drama ini. Elemen yang paling aku suka, suka kalau jadi di dunia realiti. Haha. Mak!! Find someone for your daughter please. Haha. Oh! Salah satu benda yang buat aku melekat, dah tentulah soundtrack drama ini. Semuanya lagu kesukaan. Okaylah. Tidur dulu. Esok Melaka cuti woi! Selamat malam semua.

Assalamualaikum.










Mar 29, 2015

#NowPlaying Ir Radzi - Maafkan Aku

Assalamualaikum.


Hujung minggu kali ini sempatlah kita marathon semua episod Teman Lelaki Upahan yang dah download dan terperap dalam hard disk. Perasaan lepas tonton? Haih. Apa nak dikata. Itu sebab aku sekarang jarang sikit layan drama Korea ke Melayu ke, yang cintan cintun. Bukan apa, automatik perasaan ingin menyayangi dan disayangi akan datang menyapa. Benci!!! Haha. Maka anda bolehlah bayangkan betapa banyak drama series aku perap dalam hard disk.

Tapi Teman Lelaki Upahan ini berjaya menyapa aku. Perghhh!! 1 juta liter air mata habis start dari episod 24 sampai 28. Bengkak mata eden weh. Haha. Apa pun, Teman Lelaki Upahan dari 5 bintang aku beri 4 bintang. I like it mucho.

Dan lagu yang paling menyentuh hati dan perasaan aku selain dari lagu Ippo Hafiz - Hujan Sepi, adalah lagu di bawah ini, nyanyian Ir Radzi bertajuk Maafkan Aku. Asal dengar lagu ini confirm leleh. Hati tisu betei. Tsk tsk. Okaylah, selamat malam. Selamat tidur. Mimpi indah.

Assalamualaikum.

 



Lirik Lagu Maafkan Aku - Ir Radzi

Telah ku buat
Dirimu menangis
Jahat ku jahat
Menyakiti hatimu

Maafkan aku cinta
Maafkanlah salahku
Sungguh aku menyesali
Telah buatmu terluka

Maafkan aku cinta
Jangan kau tinggalkan aku
Ku mohon padamu
Maafkanlah aku

Jahat ku jahat
Menyakiti hatimu

Maafkan aku cinta
Maafkanlah salahku
Sungguh aku menyesali
Telah buatmu terluka

Maafkan aku cinta
Jangan kau tinggalkan aku
Ku mohon padamu
Maafkanlah aku

Sungguh aku menyesali
Telah buatmu terluka

Maafkan aku cinta
Jangan kau tinggalkan aku
Ku mohon padamu
Maafkanlah aku

Ku mohon padamu
Maafkanlah aku 

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com




Mar 22, 2015

OST Telemovie TV3 Talak - Fizo Omar, Diana Danielle, Fadzil Zahari, Reen Rahim

Assalamualaikum.

Selamat malam. Ouh. Esok dah Isnin. Ingat nak tidur awal, tersangkut kejap depan tv sebab telemovie di TV3 yang bertajuk TALAK lakonan Fizo Omar, Diana Danielle dengan Fadzil Zahari. Sebab apa tersangkut?

Sebab terkejut. Haha. Serious seriau bila tengok Fizo Omar (Bad) cakap dengan bini dia, kalau antara mereka salah seorang tidur dengan orang lain, maka jatuh talak. Angkara cemburu buta suami dia, dan si isteri pula terlalu rapat dengan bestfriend dia yang mana berjantinakan lelaki. Dua-dua salah sebenarnya. Tapi point utama sebenarnya nak cakap, talak bukan boleh buat main-main, pakai sebut. Kalau tak, jadi macam cerita ini. Tup tup si suami yang ter-tidur dengan perempuan lain. Hmm.

Apa pun, kena tidur sebenarnya. Tapi kita up satu post dulu sebab OST dalam telemovie ini memang favorite. Hehe. Jom layan. Okay daa. Selamat malam.

Assalamualaikum.

GAMBAR KREDIT KEPADA BUDIEY.COM



CAKRA KHAN - SETELAH KAU TIADA



"Setelah Kau Tiada"

Tak sempat ku mengerti, kau tunjukkan arah saat ku tersesat
Beri cahaya saat ku sendiri dalam gelap
Namun waktu tak pernah rela menunggu
Hingga akhirnya kau pun pergi

Terlambat kusadari kau teramat berarti
Terlambat tuk kembali dan tuk menanti
Kesempatan kedua yang takkan mungkin pernah ada

Baru kuterima kau hembuskan angin saat ku bernafas
Siramkan air saat aku dalam kekeringan
Namun tak pernah ku hiraukan semuanya
Hingga kinipun kau tiada

Terlambat kusadari kau teramat berarti
Terlambat tuk kembali dan tuk menanti
Kesempatan kedua yang takkan mungkin pernah ada

Biarkan ku hidup dalam penyesalan ini
Sampai nanti kau akan kembali, ye...

Terlambat kusadari kau teramat berarti
Terlambat tuk kembali dan tuk menanti
Kesempatan kedua yang takkan mungkin pernah ada

Terlambat kusadari kau teramat berarti
Terlambat tuk kembali dan tuk menanti
Kesempatan kedua yang takkan mungkin pernah ada
Yang takkan mungkin pernah ada

SUMBER DI SINI


SITI NURHALIZA - TERBAIK BAGIMU



Lirik Lagu Terbaik Bagimu - Siti Nurhaliza 

Rasaku kamu ada
di setiap sedih dan juga senangku
rasanya kamu sudah menjadi bintang
terang hidupku

Chorus:
Masih kurang rasaku
mencintai hatimu
ingin aku jadi terbaik bagimu

Masih kurangkah aku
menyayangi hatimu
mahu aku mengganti setiap
sukar mu dengan tenang

Rasaku kamu ada
di saat senyum juga tangisku
Rasanya Kamu sudah jadi yang
terbaik bagi aku

Ulang Chorus

Masih kurangkah aku
menyayangi hatimu
mahu aku mengganti setiap
sukar mu

Ulang Chorus

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2014/12/lirik-lagu-terbaik-bagimu-siti-nurhaliza.html#ixzz3V7uYVPwu

Mar 12, 2015

FORTEEN - LINANGAN TERAKHIR

Assalamualaikum.

Entah macam mana duduk teringat pula dekat lagu ini, pada hal baru pernah dengar sekali saja dekat Hot FM beberapa hari sudah. Bila aku belek lirik lagu Linangan Terakhir nyanyian Forteen ini, automatik teringat balik kisah 5 tahun sudah. This lyrics explain exactly what I felt at that moment and time, 5 years ago. Orang kata, "first love is difficult". Heh. Ya agaknya. Salah diri sendiri juga sebab jatuh cinta. Betul kata orang, macam mana sempurna pun kita rancang, kalau memang dah tertulis bukan dia jodohnya, tetap tak akan jadi.

Dan akhirnya, dua minggu yang sudah, dia dah pun selamat membina masjid dia bersama insan yang dia pilih. Aku tumpang bahagia. Rasa aku untuk dia pun dah lama mati. Aku yakin, yang akan datang untuk aku nanti, itu yang terbaik untuk aku. Love after marriage will be perfect, right?

I'm gonna have my own happy ending someday. InsyaALLAH. Good night people. Assalamualaikum.

P/S : Tapi aku tak adalah damba-damba rujuk semula bagai. Bagi aku, benda yang lepas jangan dikenang. End of story. Dan, terus senyum.
:)

LIRIK LAGU FORTEEN - LINANGAN TERAKHIR


Khabarnya, khabarnya kau dah jumpa

Pengganti teman hidup

Mungkin dialah bahagia mu
Semoga, semoga dia memberi secebis lebih hati
Dari segala yang ku mampu

Sebenarnya sejak detik berpisah
Ku damba rujuk semula
Mungkin tiba masa untuk ku sedar

Tak guna lagi aku berduka
Cinta yang mati takkan hidup semula
Tak guna lagi aku merintih
Jadikan titisan ini linangan terakhir

Cukuplah, cukuplah ku merindu
Orang yang sudah jauh meninggalkan hati berpaut
Ku coba, ku coba bunuh semua sisa cinta bernyawa
Di halaman hati yang keruh

Sebenarnya sejak detik berpisah
Ku damba rujuk semula
Mungkin tiba masa untuk ku sedar

Tak guna lagi aku berduka
Cinta yang mati takkan hidup semula
Tak guna lagi aku merintih
Jadikan titisan ini linangan terakhir

Aku harus tabah membina semula
Harapan yang musnah
Doakanlah agar diri ku ketemu setanding diri mu

Tak guna lagi aku berduka
Cinta yang mati takkan hidup semula
Tak guna lagi aku merintih
Jadikan titisan ini linangan terakhir

Yang paling terakhir
Jadikan titisan ini linangan terakhir

Kredit lirik : LIRIK LAGU MUZIKA